TARİHÇEMİZ

KURUMUMUZ HAKKINDA

10.10.2023 105

Adını, ünlü devlet adamı ve yazar Ziya Paşa’nın oğlu olan ve büyük taarruz sırasında Çiğiltepey’i söz verdiği saatte alamadığı için intihar eden Albay Reşat Çiğiltepe’den alan Okulumuz, Çiğiltepe Askeri Lojmanlarında ikamet eden Kara Kuvvetleri Personelinin çocukları için 1982/1983 eğitim ve öğretim yılında, lojman inşaatları için kurulan şantiye binasında faaliyete geçmiş, 1984/1985 eğitim ve öğretim yılında yeni yapılan iki binada Çiğiltepe ilkokulu ve Çiğiltepe Ortaokulu olarak  eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. 1996/1997 eğitim ve öğretim yılında her iki okul birleştirilerek Çiğiltepe İlköğretim Okulu adını almıştır. 2012 yılında zorunlu eğitim süresi 12 yıla çıkarılmış ve 4+4+4 sistemiyle okulumuz ilkokula dönüştürülerek Çiğiltepe ilkokulu adını almıştır. Halen bu isimle faaliyetine devam etmektedir.